1. חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס והכינו תבנית אפייה מרובעת בגודל 20x20 ס"מ עם נייר אפייה.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. ודאו שאין גושים.
3. בקערה נפרדת, ערבבו את שמן הקוקוס המומס, חלב השקדים, הקפה הנמס ותמצית הווניל עד לקבלת תערובת אחידה.
4. הוסיפו את התערובת הרטובה לתערובת היבשה וערבבו בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
5. הוסיפו את השוקולד המריר הקצוץ וערבבו בעדינות.
6. שפכו את הבלילה לתבנית האפייה והחליקו את החלק העליון בעזרת מרית.
7. אפו בתנור שחומם מראש כ-25-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
8. הוציאו מהתנור ותנו לבראוניז להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני החיתוך.
9. פזרו מעט מלח ים גס מעל הבראוניז לפני ההגשה להדגשת הטעמים.