1. נתחיל בהכנת השום קונפי: נחמם את שמן הזית במחבת קטנה על אש נמוכה, נוסיף את שיני השום ונבשל אותן בעדינות עד שהן רכות וזהובות. זה לוקח בערך 15 דקות. נזהר לא לשרוף את השום. לאחר מכן, נוציא את השום מהשמן ונשמור אותו בצד.
2. בסיר גדול, נחמם מעט שמן זית ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהבצל שקוף ורך.
3. נוסיף את הגזר הקצוץ ונמשיך לטגן עוד כ-5 דקות עד שהגזר מתרכך מעט.
4. נוסיף את הפטריות הפרוסות ונבשל עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן ומתחילות להזהיב.
5. נוסיף את העדשים הירוקות ונערבב היטב עם הירקות.
6. נוסיף את רסק העגבניות, הכמון, הפפריקה, המלח והפלפל. נערבב היטב כדי שכל הטעמים יתמזגו.
7. נוסיף את המים ונביא לרתיחה. לאחר מכן, ננמיך את האש ונבשל על אש נמוכה כ-20 דקות, עד שהעדשים רכות אך לא מתפרקות.
8. נוסיף את עלי התרד הטריים ונערבב בעדינות עד שהם מתרככים.
9. לבסוף, נוסיף את שיני השום הקונפי ונערבב בעדינות.
10. נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
11. נגיש חם עם לחם טרי או אורז לבן.