1. תחילה, יש לשטוף את האורז הדביק היטב תחת מים זורמים עד שהמים יוצאים צלולים. לאחר מכן, להשרות את האורז במים למשך 30 דקות.
2. בזמן שהאורז מושרה, יש לחתוך את המנגו לקוביות קטנות ולשמור בצד.
3. לאחר שהאורז הושרה, יש לסנן אותו ולהעביר לסיר בינוני. להוסיף לסיר את חלב הקוקוס, הסוכר, המלח והמים. לערבב היטב.
4. להביא את התערובת לרתיחה על אש בינונית, ולאחר מכן להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה למשך 20 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים והופך לרך וקרמי.
5. להוסיף את תמצית הווניל ולערבב היטב. להסיר מהאש ולתת לאורז להתקרר מעט.
6. להגשה, לחלק את האורז לקערות קטנות, לפזר מעל קוביות מנגו ולסיים בפיזור שומשום קלוי מעל. ניתן להוסיף עוד מעט חלב קוקוס מעל אם רוצים.
7. להגיש חם או בטמפרטורת החדר, וליהנות מהקינוח המיוחד הזה.