1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. מניחים את קוביות הבטטה על תבנית אפייה ומזלפים מעליהן 2 כפות שמן זית. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
3. קולים את הבטטות בתנור במשך 25-30 דקות, עד שהן רכות וזהובות.
4. בזמן שהבטטות בתנור, מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
5. במחבת גדולה מחממים כף שמן זית נוספת ומטגנים את השום הכתוש עד שהוא מתחיל להזהיב.
6. מוסיפים למחבת את הבטטות הקלויות ומערבבים בעדינות.
7. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב כך שהפסטה תתעטף בטעמים.
8. מוסיפים את החומץ הבלסמי ומערבבים שוב.
9. מסירים מהאש ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן, עלי הבזיליקום ואגוזי המלך הקצוצים.
10. מגישים חם ונהנים מכל ביס!