1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים מים בסיר קטן ומבשלים את האפונה הקפואה למשך 3-4 דקות עד שהיא רכה. מסננים ומעבירים לקערת הפסטה.
3. מוסיפים לקערה את הטונה, הבצל הסגול, הפלפל האדום, הפטרוזיליה והבזיליקום. מערבבים בעדינות כדי לא לפגוע במרקם הפסטה.
4. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון, מלח ופלפל. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שכל המרכיבים מצופים ברוטב.
5. מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך לפחות 20 דקות כדי שהטעמים יתמזגו. מגישים קר.