1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומשמנים תבנית אפייה בגודל 24 ס"מ.
2. בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
3. בקערה נפרדת, טורפים את הסוכר והשמן עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך כדי ערבוב מתמיד.
5. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים.
6. מוסיפים את הגזר המגורד והפקאן הקצוץ לתערובת הרטובה ומערבבים בעדינות.
7. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, תוך כדי ערבוב עדין עד לקבלת תערובת אחידה.
8. יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומכניסים לתנור למשך 45 דקות, או עד שקיסם יוצא נקי.
9. בזמן שהעוגה מתקררת, מכינים את הציפוי: בקערה גדולה, מקציפים את החמאה הרכה עד שהיא הופכת לקרמית.
10. מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה.
11. מוסיפים את החלב ותמצית הווניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם חלק.
12. לאחר שהעוגה התקררה, מורחים את הציפוי על העוגה בצורה אחידה.
13. מקשטים עם פקאנים נוספים אם רוצים.