1. התחילו בקליית הפלפלים: חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה וצלו אותם במשך כ-15 דקות, עד שהקליפה שלהם משחימה ומתנפחת.
2. הוציאו את הפלפלים מהתנור והניחו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, קלפו את הקליפה וחתכו את הפלפלים לרצועות דקות.
3. בקערה גדולה, ערבבו את רצועות הפלפלים עם השום הכתוש, שמן הזית, חומץ הבלסמי, מלח ופלפל. ערבבו היטב כדי שהטעמים יתמזגו.
4. הוסיפו את גבינת הפטה המפוררת וערבבו בעדינות כדי לא לשבור את הגבינה.
5. העבירו את המתבל לכלי הגשה וקשטו בפטרוזיליה קצוצה ואגוזי מלך קצוצים.
6. הגישו את המתבל בטמפרטורת החדר עם לחם טרי או קרקרים.