1. תחילה, קחו את הסלמון המעושן וחתכו אותו לחתיכות קטנות. זה יבטיח שהסלמון יתפזר בצורה אחידה בתוך הדיפ וייתן טעם בכל ביס.
2. בקערה גדולה, ערבבו את היוגורט עם מיץ הלימון והשום הכתוש. ערבוב זה ייתן ליוגורט טעם חמצמץ ומעט חריף.
3. הוסיפו את הסלמון החתוך לקערה וערבבו בעדינות כדי לא לפגוע במרקם של הסלמון.
4. הוסיפו את השמיר הקצוץ וערבבו שוב בעדינות. השמיר יוסיף רעננות וצבע לדיפ.
5. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם. זכרו שהסלמון המעושן כבר מכיל מלח, אז הוסיפו בזהירות.
6. לבסוף, הוסיפו כף שמן זית וערבבו בעדינות. השמן ייתן לדיפ מרקם חלק ומבריק.
7. העבירו את הדיפ לכלי הגשה והניחו במקרר למשך 15 דקות לפחות כדי שהטעמים יתמזגו יחד.
8. הגישו עם לחם טרי, קרקרים או ירקות חתוכים ותיהנו!