1. מתחילים בהרתחת סיר גדול עם מים מומלחים. מוסיפים את הפנה ומבשלים לפי הוראות היצרן עד שהפסטה אל דנטה.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני. מוסיפים את השום ומטגנים קלות עד שהוא מתחיל להזהיב.
3. מוסיפים את הברוקולי למחבת ומבשלים כ-5 דקות עד שהוא מתחיל להתרכך.
4. מוסיפים את התרד וממשיכים לבשל עד שהתרד נובל, כ-3 דקות נוספות.
5. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה למחבת עם הירקות. מערבבים היטב כך שהפסטה תתעטף בשמן ובירקות.
6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן המגוררת. מערבבים שוב ומגישים חם.