1. מתחילים בבישול הפנה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
3. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים על אש בינונית עד שהן רכות.
5. מוסיפים את השמנת המתוקה, הקינמון, אגוז המוסקט, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
6. מערבבים את הפנה עם הרוטב ומבשלים יחד עוד 2-3 דקות.
7. מגישים חם עם גבינת פרמזן ועלי בזיליקום לקישוט.