1. מתחילים בבישול הפנה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל שקוף ורך.
3. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד כדקה.
4. מוסיפים את השמנת המתוקה למחבת ומביאים לרתיחה עדינה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
5. מוסיפים את הסלמון המעושן והשמיר הקצוץ למחבת ומערבבים בעדינות.
6. מוסיפים את הפנה המבושלת למחבת ומערבבים עד שהפסטה מכוסה ברוטב.
7. מפזרים מעל את הפרמזן המגורד ומגישים חם.