1. התחילו על ידי קירור פחיות חלב הקוקוס במקרר למשך הלילה. זה יאפשר לשומן הקוקוס להיפרד מהנוזל.
2. לאחר שהקוקוס התקרר, פתחו את הפחיות והוציאו את החלק השומני העליון לקערה גדולה. את הנוזל שנותר ניתן לשמור לשימוש אחר.
3. הוסיפו לקערה את סירופ המייפל, תמצית הווניל וקורט המלח. בעזרת מקצף ידני, הקציפו את התערובת עד שהיא חלקה ואחידה.
4. הוסיפו את פתיתי הקוקוס הקלויים וערבבו בעדינות.
5. העבירו את התערובת לכלי מתאים להקפאה והכניסו למקפיא למשך 4-6 שעות, או עד שהגלידה מתייצבת.
6. לפני ההגשה, הוציאו את הגלידה מהמקפיא ותנו לה להתרכך מעט בטמפרטורת החדר למשך 5-10 דקות.