1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס. חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים על תבנית אפייה. מוסיפים את הבצל והשום, מזלפים 2 כפות שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל. קולים בתנור כ-30 דקות עד שהעגבניות רכות ומעט חרוכות.
2. מעבירים את העגבניות, הבצל והשום לסיר גדול. מוסיפים את ציר הירקות, רסק העגבניות, הסוכר והחומץ הבלסמי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות.
3. בינתיים, מכינים את הקרוטונים: חותכים את פרוסות הלחם לקוביות. מחממים מחבת עם החמאה ו-2 כפות שמן זית הנותרים, מוסיפים את קוביות הלחם ומטגנים עד שהן זהובות ופריכות. מפזרים את התבלינים היבשים ומערבבים.
4. טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
5. מגישים את המרק חם עם הקרוטונים מעל.