1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא שקוף.
2. הוסיפו את השום, הגזר והתבלינים (כמון, כורכום, פפריקה) וערבבו היטב למשך 2 דקות.
3. הוסיפו את העדשים וערבבו כך שהן יתכסו בתבלינים.
4. הוסיפו את המים או הציר, הביאו לרתיחה, ולאחר מכן הנמיכו את האש ובשלו כ-30 דקות עד שהעדשים רכות.
5. טחנו את המרק בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
6. הוסיפו מלח, פלפל ומיץ לימון לפי הטעם. ערבבו היטב וחממו עוד מספר דקות.
7. הגישו חם עם כוסברה קצוצה מעל לקישוט.