1. חממו את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
2. הניחו את הפלפלים על תבנית אפייה וקלו אותם בתנור במשך 20 דקות, עד שהקליפה משחימה ומתנפחת.
3. הוציאו את הפלפלים מהתנור והניחו להם להתקרר מעט. לאחר מכן, קלפו את הקליפה וחתכו את הפלפלים לרצועות.
4. חממו את שמן הזית במחבת קטנה והוסיפו את השום הכתוש. טגנו קלות עד שהשום מתחיל להזהיב.
5. ערבבו את רצועות הפלפלים עם השום המטוגן, עלי הבזיליקום, מלח, פלפל וחומץ בלסמי.
6. הגישו את הסלט בטמפרטורת החדר או קר, לפי העדפתכם.