1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
2. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו עד שהבצל שקוף.
3. הוסיפו את פטריות הפורטובלו וטגנו עד שהן מתרככות.
4. הוסיפו את האורז וערבבו היטב כך שכל גרגר יצופה בשמן.
5. הוסיפו את היין הלבן ובשלו עד שהוא מתאדה.
6. הוסיפו את מרק הירקות, מלח ופלפל, והביאו לרתיחה.
7. הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כ-20 דקות עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
8. הסירו מהאש והוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.