1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד שהיא אל דנטה. מסננים ושומרים בצד.
2. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום עד שהוא מזהיב.
3. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
4. מוסיפים את הזיתים וממשיכים לבשל עוד 2 דקות.
5. מוסיפים את הפסטה המבושלת למחבת ומערבבים היטב עם הרוטב.
6. מוסיפים את גבינת הריקוטה ומערבבים בעדינות עד שהיא נמסה ומתפזרת באופן אחיד.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומגישים עם עלי בזיליקום טריים לקישוט.