אם אתם מחפשים דרכים חדשות ומרגשות לשלב טחינה בתפריט היומי שלכם, הגעתם למקום הנכון! טחינה היא לא רק ממרח טעים, אלא גם מקור מצוין לחלבון, סידן וברזל. הנה שלושה מתכונים שיגרמו לכם להתאהב בטחינה מחדש.
סלט טחינה עם ירקות קלויים
אין כמו סלט עשיר בטעמים כדי לפתוח את התיאבון. התחילו בקליית ירקות כמו חצילים, פלפלים וזוקיני בתנור עם מעט שמן זית ומלח. בזמן שהירקות בתנור, הכינו רוטב טחינה פשוט: ערבבו טחינה גולמית עם מיץ לימון, מים, שום כתוש וקורט מלח. כשהירקות מוכנים, ערבבו אותם עם הרוטב והוסיפו פטרוזיליה קצוצה. התוצאה? סלט מרענן ומלא בטעמים שיגרום לכם לרצות עוד.
כדורי טחינה ושוקולד
מי אמר שטחינה לא יכולה להיות קינוח?
מרק טחינה וחומוס
בימים קרירים, אין כמו מרק חם ומנחם. התחילו בטיגון בצל ושום בסיר עם מעט שמן זית. הוסיפו גרגרי חומוס מבושלים, מים, טחינה גולמית ותבלינים כמו כמון ופפריקה. הביאו לרתיחה ולאחר מכן טחנו את המרק עד לקבלת מרקם חלק. הגישו עם לחם טרי ותיהנו ממרק עשיר בטעמים ובערכים תזונתיים.
אז אם אתם מחפשים דרכים חדשות לשדרג את הארוחות שלכם, נסו את המתכונים האלו.