כשמדובר בתזונה במהלך ההריון, ישנם מאכלים רבים שיכולים להוות תוספת נהדרת לתפריט היומי. אחד מהם הוא הקוסקוס, מאכל שמקורו בצפון אפריקה, אשר הפך לפופולרי מאוד גם בישראל. אז מה הופך את הקוסקוס לבחירה טובה לנשים בהריון?
מהו קוסקוס?
קוסקוס הוא גרגרי סולת קטנים המיוצרים מחיטה, ולעיתים גם משעורה או תירס. הוא קל להכנה, מזין ויכול להשתלב במגוון רחב של מנות. הקוסקוס מכיל פחמימות מורכבות, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים, מה שהופך אותו למזון מזין במיוחד.
היתרונות של קוסקוס בהריון
הקוסקוס עשיר בסיבים תזונתיים, מה שיכול לסייע במניעת עצירות, תופעה נפוצה במהלך ההריון. בנוסף, הוא מכיל ויטמינים מקבוצת B, כמו חומצה פולית, החשובה במיוחד להתפתחות העובר.
הקוסקוס גם מכיל מינרלים כמו ברזל ומגנזיום. ברזל חשוב ליצירת תאי דם אדומים ולמניעת אנמיה, שהיא בעיה נפוצה בהריון. מגנזיום מסייע בהרפיית שרירים ומניעת התכווצויות, תופעה נוספת שיכולה להופיע במהלך ההריון.
איך לשלב קוסקוס בתפריט ההריון?
הקוסקוס הוא מאכל רב-גוני שניתן לשלבו במגוון מנות. אפשר להגיש אותו כתוספת למנות עיקריות, לשלבו בסלטים, או אפילו להכין ממנו קינוחים. כדי להעשיר את הערך התזונתי, ניתן להוסיף לקוסקוס ירקות טריים או מבושלים, קטניות כמו חומוס או עדשים, ואפילו פירות יבשים.
חשוב לזכור כי כמו בכל מזון, גם בקוסקוס יש לצרוך במידה. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית או רופא לגבי הכמויות המתאימות לכל אישה בהריון.
לסיכום
הקוסקוס יכול להיות תוספת נהדרת לתפריט ההריון, בזכות הערכים התזונתיים הרבים שהוא מציע.