מי מאיתנו לא אוהב צ’יפס? אותו חטיף פריך וממכר שכולנו מכירים ואוהבים. אבל מה עושים כשאנחנו רוצים לשמור על תפריט דל פחמימות ועדיין ליהנות מהטעם המוכר והאהוב? הנה כמה רעיונות יצירתיים לשילוב צ’יפס בתפריט דל פחמימות.
צ’יפס קישואים
אחד הפתרונות הפופולריים ביותר הוא צ’יפס קישואים. קישואים הם ירק דל פחמימות, ועם קצת שמן זית ותבלינים, אפשר להכין מהם צ’יפס טעים ובריא. פשוט חותכים את הקישואים לרצועות דקות, מתבלים ואופים בתנור עד שהם פריכים.
צ’יפס כרובית
כרובית היא עוד ירק דל פחמימות שיכול לשמש כתחליף מצוין לצ’יפס המסורתי. חותכים את הכרובית לפרוסות דקות, מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל, ואופים בתנור עד שהן מזהיבות ופריכות.
צ’יפס אבוקדו
כן, קראתם נכון!
צ’יפס חצילים
חצילים הם ירק נוסף שניתן להכין ממנו צ’יפס דל פחמימות. חותכים את החצילים לרצועות, מתבלים בשמן זית ותבלינים, ואופים בתנור. הצ’יפס יוצא פריך מבחוץ ורך מבפנים.
צ’יפס בטטה דל פחמימות
בטטה מכילה יותר פחמימות מירקות אחרים, אך ניתן להכין ממנה צ’יפס דל פחמימות על ידי חיתוך דק במיוחד ואפייה בתנור עם מעט שמן זית ותבלינים.
טיפים לשדרוג הצ’יפס
כדי לשדרג את הצ’יפס שלכם, אפשר להוסיף תבלינים כמו פפריקה, שום גבישי, או עשבי תיבול טריים. כמו כן, ניתן להגיש את הצ’יפס עם רטבים דלי פחמימות כמו רוטב יוגורט עם עשבי תיבול או גוואקמולי.
אז בפעם הבאה שאתם חושבים על צ’יפס, זכרו שיש דרכים רבות ליהנות ממנו גם בתפריט דל פחמימות.